zašto italijani vole da pričaju o jelu
1.169 rsd1.375 rsd
Ušteda 206 rsd (15%)
Sve cene su sa uračunatim PDV-om.
- +

ZAŠTO ITALIJANI VOLE DA PRIČAJU O JELU

Elena Kostjukovič
Podelite:
U predgovoru ovoj knjizi, Umberto Eko kaže: "Upoznavanje s italijanskom kuhinjom u svoj njenoj raznolikosti ujedno je i otkrivanje nesagledivih razlika, ne samo u jeziku, već i u ukusima, mentalitetu, ćudima, smislu za humor, odnosu prema bolu ili smrti, koji Sicilijance razdvajaju od Pijemonćana, ili stanovnike Veneta od Sardinjana. Možda u Italiji očitije nego drugde, otkrivanje kuhinje ujedno predstavlja otkrivanje duše njenih stanovnika. Ovo što ćete u ovom delu pročitati je knjiga o kulinarstvu, ali i knjiga o jednoj zemlji i njenoj kulturi, šta više o njenim mnogobrojnim kulturama".
Pošalji