ZAŠTO ITALIJANI VOLE DA PRIČAJU O JELU
U predgovoru ovoj knjizi, Umberto Eko kaže: "Upoznavanje s italijanskom kuhinjom u svoj njenoj raznolikosti ujedno je i otkrivanje nesagledivih razlika, ne samo u jeziku, već i u ukusima, mentalitetu, ćudima, smislu za humor, odnosu prema bolu ili smrti, koji Sicilijance razdvajaju od Pijemonćana, ili stanovnike Veneta od Sardinjana. Možda u Italiji očitije nego drugde, otkrivanje kuhinje ujedno predstavlja otkrivanje duše njenih stanovnika. Ovo što ćete u ovom delu pročitati je knjiga o kulinarstvu, ali i knjiga o jednoj zemlji i njenoj kulturi, šta više o njenim mnogobrojnim kulturama".
Podaci
- Izdavač:PAIDEIA
- Barkod:9788674483824
- ISBN:978-86-7448-382-4
- Broj strana:533
- Pismo:ćirilica
- Format:24 cm
- Godina izdanja:2007
Odaberite artikle koje želite da kupite. Pored svakog artikla nalazi se dugme “Dodaj u korpu” – kliknite na njega i artikal će automatski biti dodat u Vašu korpu.
U svakom trenutku pogledom na korpu možete da vidite koliko artikala imate u korpi i koja je njihova ukupna cena.
Kada ste odabrali sve artikle koje želite da kupite, kliknite na korpu i otvori će Vam se obrazac za kupovinu.
Možete birati između plaćanja:
- Pouzećem
- Uplatom na račun
- Platnim karticama