zamke percepcije
792 rsd990 rsd
Ušteda 198 rsd (20%)
Sve cene su sa uračunatim PDV-om.
- +

ZAMKE PERCEPCIJE

Bobi Dafi
Podelite:
Da li mislite da unosite previše šećera? Koji procenat stanovništva vaše zemlje čine imigranti? Koliko košta podizanje deteta? Koliki porez plaćaju bogati? Koliko seksualnih partnera u proseku imaju muškarci, a koliko žene?

Izdvojte minut da odgovorite na ova pitanja. Bez obzira na to koliko ste obrazovani, ova knjiga će pokazati da zapravo grešite.

Bobi Dafi u ovoj fascinantnoj knjizi ispituje jedan od najrasprostranjenijih savremenih problema: činjenicu da mislimo kako je sve oko nas mnogo gore nego što u stvari jeste. Kroz niz najrazličitijih socijalnih pitanja poput dnevnog unosa šećera, gojaznosti, migrantske krize, sreće, seksa i maloletničkih trudnoća, Dafi otkriva ogroman jaz koji postoji između naše percepcije i stvarnosti, kao i implikacije tog nesklada u svetu postistine.

Zasnovana na istraživanju u preko četrdeset zemalja i sprovođenju brojnih anketa, knjiga Zamke percepcije istražuje kako je došlo do toga da ne znamo osnovne činjenice o svetu koji nas okružuje, postavlja pred nas izazov suočavanja s našim pretpostavkama i pomaže nam da izgradimo neophodan kritički aparat u proceni „činjenica“ s kojima se svakodnevno susrećemo.
Pošalji