zamka sreće

ZAMKA SREĆE

Ras Haris
Knjiga Zamka sreće, autora Rasa Harisa, je zasnovana na sve brojnijim naučnim istraživanjima, koja pokazuju da smo svi upali u moćnu psihološku zamku. Vodimo svoje živote koristeći veliki broj neupotrebljivih i netačnih verovanja o sreći – ideja široko rasprostranjenih u društvu samo zato što „svi znaju da su one istinite“. Dobra vest je da, iako ne možemo izbeći bol, možemo da naučimo da s njim mnogo lakše izlazimo na kraj – da za njega napravimo mesta, da se uzdignemo iznad njega i stvorimo život vredan življenja.

Mnogi ljudi ne samo da traže sreću već pokušavaju i da je zadrže – a naročito da izbegnu svaki osećaj nesreće. Nažalost, ovi veoma kontrolisani napori mogu da postanu teški, ograničavajući, zatvoreni, kruti i fiksirani.
Da li vi, poput njih, neprestano upadate u zamku sreće?
Ova knjiga je zasnovana na sve brojnijim naučnim istraživanjima, koja pokazuju da smo svi upali u moćnu psihološku zamku. Vodimo svoje živote koristeći veliki broj neupotrebljivih i netačnih verovanja o sreći – ideja široko rasprostranjenih u društvu samo zato što „svi znaju da su one istinite“. Dobra vest je da, iako ne možemo izbeći bol, možemo da naučimo da s njim mnogo lakše izlazimo na kraj – da za njega napravimo mesta, da se uzdignemo iznad njega i stvorimo život vredan življenja.Terapija prihvatanjem i posvećenošću, na kojoj je zasnovana ova knjiga, jeste empirijski podržan pristup koji podrazumeva novu i neočekivanu taktiku za postizanje sreće i zadovoljstva u životu. Život vođen vrednostima uvek će doneti više zadovoljstva od života vođenog ciljevima. Prijatna osećanja će doći i otići, baš kao i svako drugo osećanje koje ste ikada imali u životu. Zato im dozvolite da se dogode spontano, dok ste usredsređeni na življenje po vrednostima. Uživajte u njima i cenite ih kada se pojave, ali nemojte se grčevito držati za njih! Kao i sa svim drugim emocijama, samo im napravite mesta i pustite ih da dolaze i odlaze kako ih volja.

Pošalji