zahvaljujući žanu de lafontenu

ZAHVALJUJUĆI ŽANU DE LAFONTENU!

Mohamed Nedali
"Zahvaljujući Žanu de Lafontenu!" roman je Mohameda Nedalija predstavlja važno kulturološko svedočanstvo. Na veoma plastičan način, Nedali će svojim jednostavnim i preciznim jezikom pred čitaoca postaviti tri najvažnija aspekta države i naroda – kulturu, obrazovanje i politiku.

Roman Mohameda Nedalija Zahvaljujući Žanu de Lafontenu predstavlja važno kulturološko svedočanstvo. Na veoma plastičan način, Neda li će svojim jednostavnim i preciznim jezikom pred čitaoca postaviti tri najvažnija aspekta države i naroda – kulturu, obrazovanje i politiku.
Iako smeštena u Tinrir (Maroko), radnja ovog romana izvesna je univerzalna priča, primenjiva na bilo koju zemlju, pa će svaki čitalac veoma jednostavno u redove ovog romana učitati sopstvene kulturne kodove i uvideti sličnosti.
Roman je obojenvrelinom i talasima prašine, koja nas simbolično tera da zažmurimo dok nas radnja navodi da otvorimo ono važnije, unutrašnje oko, i usmerava nas da zajedno sa protagonistom pokušamo odgovoriti na pitanje koje se tiče svih: „Kako objasniti da se većina ključnih položaja dodeljuje čoporu svakojakih nakaza i bogalja?”

Pošalji