zaboravljene devojčice

ZABORAVLJENE DEVOJČICE

Sara Bledel
Novi roman danske ,,kraljice krimića”, Sare Bledel, jedan je od zasebnih slučajeva detektivke Luize Rik koja, nakon što dolazi na mesto zločina gde je pronađeno telo nepoznate žene, odlučuje da prekrši pravila i u medijima objavi specifičan ožiljak žrtve, u nadi da će ga neko prepoznati. I zaista, jedna žena će se javiti i prepoznati žrtvu. U pitanju je Lismete, koju pamti kao devojčicu iz ustanove za mentalno zaostale u kojoj je radila, poznata i kao i jedna od ,,zaboravljenih devojčica” – bliznakinja koje je sistem izneverio. Ono što je posebno uznemirujuće je, međutim, činjenica da je još pre tri decenije izdata smrtovnica za obe devojčice.

Svetski bestseler
„Jedan od najboljih kriminalističkih romana koje sam pročitao.“ Majkl Koneli
Telo nepoznate žene pronađeno je u šumi. Veliki, neobičan ožiljak na licu trebalo bi da olakša identifikaciju, ali niko nije prijavio njen nestanak. Nakon četiri dana šefica Specijalne istražne službe Luiz Rik odlučuje se za rizičan potez: objavljuje fotografiju žrtve u medijima u nadi da će pronaći nekog ko ju je poznavao.
Ovo kockanje se isplatilo: jedna žena je prepoznala žrtvu kao Lisemete, dete o kom se pre mnogo godina brinula u državnoj ustanovi za mentalno zaostale.

Kupite odličan triler na popustu od 20%

24.11.2019.

Trileri, misterije i detektivski romani verovatno spadaju u najčitanije književne žanrove na svetu. Shodno tome, čitaju se tokom cele godine, ali jesen je, složićete se, idealno doba za uživanje u zajedničkom rešavanju misterija sa književnim junacima, bilo da preferirate klasične detektivske priče ili mračne, psihološke trilere. Danas vam preporučujemo nekoliko naslova koji će vam prekratiti tmurne jesenje dane koji su pred nama. Detaljnije

Pošalji