vruće mleko

VRUĆE MLEKO

Debra Levi
U knjizi Vruće mleko Debra Levi nas uvodi u život svoje junakinje Sofije koja ceo život posrće pod teretom majčine umišljene bolesti. Kada jednog dana odu u Španiju na misterioznu kliniku na kojoj bi možda mogli da izleče njenu majku, Sofija otkriva sasvim novi svet – svet slobode. Roman je fokusiran na unutrašnji život likova koji se menja i ispunjava pod vrelinom španskog sunca.

Sa slomljenim laptopom, istovremeno nestaje i počinje Sofijin život. Pukotine nečega što je jednom bilo celo, putevi su kojima Sofija korača. Zarobljena majčinom umišljenom bolešću, daleko od oca Grka, koji ju je ostavio još dok je bila beba, ona kleca, kad god poklekne i njena majka. Sve što zna, sve na šta je navikla upravo je taj disfunkcionalni odnos i ljubav koja, poput sekire, zaseca veoma duboko.
Odlaskom u Španiju, na misterioznu kliniku još misterioznijeg doktora Gomesa, koji možda može izlečiti njenu majku, Sofijin život dobija drugačiju dimenziju. Vrelina leta, peska i mora, zvuci psa koji, vezan, neprestano laje, probudiće nešto u Sofiji, dobiće novu pokretačku snagu i odvesti je na put sa kog se neće vratiti ista – dotaknuće slobodu.Ovo je priča o unutrašnjem životu likova na vrelini španskog sunca i disekciji odnosa sa onima koji su nas stvorili. Priča, koja će, poput opekotine meduze, ostaviti traga na nama još dugo nakon što zatvorimo knjigu.

Debra Levi, VRUĆE MLEKO

09.10.2020.

Vruće mleko je priča o dvadesetpetogodišnjoj Sofiji koja ne živi kao što bi želela jer je čudna bolest njene majke Rouz drži zarobljenom. Njen otac, poreklom Grk, otišao je malo po njenom rođenju,  ne mogavši da izdrži neprekidno žaljenje i vratio se u Grčku gde je oženio mnogo mlađu ženu. Tako je Sofija odrasla u atmosferi koju joj je doneo razoren dom i umišljena bolest majke. Detaljnije

Pošalji