vodi me na vodu

VODI ME NA VODU

Jelena Vuković
Podelite:
VODI ME NA VODU je intimna priča devojke koja pati od depresije.
Reč je o ispovednom romanu u kojem junakinja u prvom licu govori o svom putu ka izlečenju. Taj put ka isceljenju uključuje i boravak pored vode. Naravno, nije dovoljno biti u blizini vode da bi bio izlečen, neophodno je da te neko ko te voli i koga voliš odvede tamo. Tako počinje njena ljubavna priča – sa osećajnim mladićem koji razume, koji sluša, koji je nežan. Veza neminovno zapada u krizu. A teški trenuci mogu se savladati samo snagom volje i ljubavi.
Dušica zna da s njom nešto nije u redu. Toliko joj je teško da ni svakodnevicu ne može da savlada. Kada to nešto dobije ime, njen život postaće borba za razumevanje toga kako sva složenost njenog unutrašnjeg stanja i odnosa sa stvarnošću nije samo njoj svojstvena i nedokučiva tajna već u tolikoj meri poznata pojava da će pretraživači na internetu prikazati hiljade izvora koji će tumačiti jednu kratku oznaku – F32. Iza ledene šifre kriju se drame nebrojenih zatočenika poremećaja koji postaje naizgled razumljiv kada se nazove – depresijom.

Kako se Dušica nosi s tim parazitom duše, usađenim u svaku poru njenog života? Kako se sudaraju svet u njoj i svet oko nje? Kako će odgovoriti na pitanje svih pitanja: da li vredi živeti?

Vodi me na vodu, roman o čežnji, ljubavi i žudnji za ozdravljenjem, pružiće neočekivane odgovore na ova univerzalna pitanja, dramatična kada prerastu u sudbinska.

Pošalji