vinareva žena
rasprodato

VINAREVA ŽENA

Kristin Harmel
Vinareva žena, autorke Kristin Harmel, je prelepo ispripovedana priča, koja govori o iskupljenju, tragičnoj ljubavi, istrajnosti i hrabrosti. Upečatljivo napisano delo, smešteno u raskošan ambijent šampanjskih vinograda, podseća nas na moć tajni i na to koliko smo daleko u stanju da idemo kada želimo da zaštitimo one koje volimo.

NE NOSIMO SVI SVOJE OŽILJKE SPOLJA.

Autorka očaravajućeg svetskog bestselera Soba u ulici Ameli, vraća se sa potresnom pričom smeštenom usred šampanjskog vinogorja severne Francuske za vreme najmračnijih dana Drugog svetskog rata, kao stvorenom za obožavaoce Slavuja Kristin Hane.

Šampanja, 1940: Ines se nedavno udala za Mišela, vlasnika čuvene kuće šampanjca Mezon Šovo, kada Nemci okupiraju Francusku. Kako vremena postaju sve teža, Mišel zapostavlja svoj brak da bi počeo da skriva oružje za Pokret otpora. Ines se plaši da će biti otkriveni, ali za Selin, polu-Jevrejku, ženu Šovoovog glavnog vinara, rizik je još veći – kolaju glasine o Jevrejima poslatim na Istok u susret užasnoj sudbini.Kada Selin, ne razmišljajući o posledicama, posluša svoje srce u očajnickoj potrazi za tračkom sreće, a Ines napravi pogubnu grešku sa nacističkim kolaboracionistom, dovešće u opasnost živote onih koje vole – i kuću šampanjca koja ih drži na okupu.Njujork, 2019: Liv Kent je upravo izgubila sve kada se njena baka Francuskinja nenajavljeno pojavljuje, insistirajuci da otputuju za Francusku. Ali starica ima tajni motiv – i tragičnu, decenijama staru priču koju želi da podeli sa unukom. Kada se prošlost i sadašnjost konačno susretnu, Liv se zatiče na putu ka izbavljenju koji vodi pravo do pećina kuće Šovo.„Vinareva žena je prelepo ispripovedana priča, koja govori o iskupljenju, tragičnoj ljubavi, istrajnosti i hrabrosti. Upečatljivo napisano delo, smešteno u raskošan ambijent šampanjskih vinograda, podseća nas na moć tajni i na to koliko smo daleko u stanju da idemo kada želimo da zaštitimo one koje volimo.” – Morin Lerk, autorka romana Cicada Summer i Monarch Manor„Smeštena usred opasnosti i drame Drugog svetskog rata, ova potresna novela nateraće vas da je pročitate u dahu.” – Meri Alis Monro, autorka Njujork tajmsa

Pošalji