vin

VIN

Harlan Koben
Ljubitelji lika i dela majstora napetosti Harlana Kobena obradovaće se zbog izlaska novog romana „Vin“. Čini se da Koben sa posebnim uživanjem stvara misteriozne autsajdere poput Vina. U dočaravanju tih likova njegov talenat, veština i majstorstvo u građenju napete priče dolaze najviše do izražaja. Ovo je uzbudljiv triler o čoveku koga potreba da pravdu uzme u svoje ruke vodi na opasan put.

Autor bestselera Nikom ni reči i Nedostaješ mi.
KO IZGUBI, UMIRE.
Pre više od dvadeset godina, naslednica Patriša Lokvud oteta je tokom pljačke njenog porodičnog imanja a zatim mesecima držana zaključana u zabačenoj kolibi. Patriša je umakla, ali umakli su i njeni tamničari – a predmeti ukradeni u pljački nikada nisu pronađeni.
Do sada. Na Aper Vest sajdu, u stanu na vrhu zgrade pronađeno je telo muškarca zajedno s dva bitna predmeta: ukradenom Vermerovom slikom i kožnim koferom sa inicijalima VHL3. Prvi put posle više godina nadležni organi imaju trag – ne samo u vezi s Patrišinom otmicom, već i sa još jednim nerešenim starim slučajem Ef-Bi-Aja – jer ih i kofer i slika upućuju na jednog čoveka.Vindzor Horn Lokvud III – ili Vin, kako ga malobrojni prijatelji zovu – ne zna kako su njegov kofer i slika ukradena njegovoj porodici završili kod jednog mrtvaca. Ali to počinje da ga zanima, pogotovo kada mu Ef-Bi-Aj kaže da je čovek koji je oteo njegovu sestru od strica stajao iza čina domaćeg terorizma – i da su zaverenici možda još na slobodi. Dva slučaja zbunjuju Ef-Bi-Aj već decenijama, ali Vin ima tri stvari koje Ef-Bi-Aj nema: ličnu povezanost sa slučajem, besramno bogatstvo i jedinstveno shvatanje pravde.„Uzbudljiv triler o čoveku koga potreba da pravdu uzme u svoje ruke vodi na opasan put.“– Popsugar„Čini se da Koben sa posebnim uživanjem stvara misteriozne autsajdere poput Vina. U dočaravanju tih likova njegov talenat, veština i majstorstvo u građenju napete priče dolaze najviše do izražaja.“– Times

Pošalji