vikend u londonu

VIKEND U LONDONU

Jan Folni
Jan Folni u svojoj trećoj knjizi predstavlja priču o tri prijatelja koja planiraju da proslave svoje četrdesete rođendane tokom zajedničkog vikenda. Sve što žele jeste da se opuste i zaborave na godine koje ih plaše. Ipak, Vikend u Londonu će toliko promeniti njihove živote, da će njihov strah od godina postati najmanje važan.

Knjigu Vikend u Londonu, napisao je češki pisac Jan Folni 2018. godine. Ovo je njegova treća knjiga, inače, živi i radi u Londonu.

U knjizi se tri drugara spremaju da provedu zajednički vikend u Londonu, gde žele da proslave svoje četrdesete rođendane. Rođeni su dan za danom i posle dužeg vremena uspevaju u svojoj zamisli da svoje okrugle rođendane proslave zajedno. Piće, seks, hrana, fudbal, priče o svačemu i ničemu su sve što im je potrebno u ovom trenutku. Sva trojica imaju strah od godina koje dolaze i osećaju da su upravo na prelomnoj tački svojih života i da sada nastupa ta gora polovina. No, to je najoptimističnija prognoza njihove budućnosti. Tokom vikenda im se životi promene toliko, da godine postanu najmanje važne.
 

Pošalji