preporučujemo
vidimo se u avgustu

VIDIMO SE U AVGUSTU

Gabrijel Garsija Markes
Vidimo se u avgustu" je poslednji roman Gabrijela Garsije Markesa koji nas vodi kroz život Anе Magdalene Bać, žene koja živi mirnim porodičnim životom, ali svake godine, istog avgustovskog dana, odlazi na ostrvo gde je njena majka sahranjena. Međutim, te posete ostrvu probude u njoj neodoljivu potrebu da makar te jedne noći u godini postane potpuno druga žena. U oštrom kontrastu između turizma i bede, u miljeu karipskih zavodnika, vlažnih i toplih noći, Gabrijel Garsija Markes nas vodi kroz priču o ljubavi u zrelim godinama, o željama, životu i samospoznaji. Kroz ovaj roman, Markes nas podseća da nikoga suštinski ne poznajemo i da nosimo neke tajne sa sobom u grob. Deset godina nakon što smo pomislili da više nećemo imati priliku da uživamo u delima ovog voljenog kolumbijskog nobelovca, otkriven je ovaj dragulj, koji donosi novu dubinu i razumevanje za čitatelje.

Ana Magdalena Bać živi mirnim, uređenim, porodičnim životom. Ima muža i dvoje dece, i svake godine, istog avgustovskog dana, odlazi trajektom do ostrva na kom je njena majka tražila da bude sahranjena da odnese gladiole na njen grob. Te posete ostrvu neočekivano u njoj bude neodoljivu potrebu da makar te jedne noći u godini postane druga žena.
U miljeu karipskih zavodnika, vlažnih i toplih noći, senzualne muzike, i oštrog kontrasta između turizma i bede, u svom poslednjem, posthumno objavljenom romanu, Gabrijel Garsija Markes govori o ljubavi u zrelim godinama, o želji, životu i samospoznaji, kao i tome da nikoga suštinski ne poznajemo i da neke tajne, hteli-ne hteli, nosimo sa sobom u grob.Deset godina nakon što smo pomislili da to više nikad neće biti moguće, imamo priliku da uživamo u novootkrivenom dragulju voljenog kolumbijskog nobelovca.

Izdvajamo nekoliko novih naslova sa našeg sajta

12.03.2024.

Iz bogate književne produkcije, kao preporuku izdvajamo nekoliko zanimljivih i raznovrsnih novih naslova. Detaljnije

Pošalji