veština rešavanja konflikata na poslu

VEŠTINA REŠAVANJA KONFLIKATA NA POSLU

Dr Dragana Malešević

Umete li da rešavate konflikte na poslu?

Ova knjiga je vodič za razvijanje veštine rešavanja konflikata. Ova veština je vrlo važna u poslu. Svesni smo koliko ljudi ne vladaju ovom veštinom i koliko se zbog toga kvare međuljudski odnosi i narušava radna atmosfera.

Knjiga nudi opise, vežbe, tehnike i konkretne preporuke šta uraditi kako ne bi došlo do konflikta, kao i šta uraditi kada do konflikta dođe, kao i skalu procene kojom se možete samoproceniti i uvideti koji je vaš stil u rešavanju konflikata.

Ova knjiga vašu veštinu rešavanja konflikata razvija tako da vas na konkretnim primerima upućuje kako da izbegnete konflikt, kako da postupite kada dođe do konflikta i sprečite njegovo rasplamsavanje, kako da disanjem smirite svoje emocije i pomoću tehnike Koordinate u razrešavanju interpersonalnih konflikata racionalizujete konflikt i na taj način budete spremni da ga rešavate.

Tehnika Koordinate u razrešavanju interpersonalnih konflikata je izrađena za potrebe ovog izdanja i u njemu se prvi put opisuje. Ona nam pomaže da razrešavamo sve privatne i poslovne konflikte. Pomoću nje racionalizujemo konflikt, predviđamo moguća rešenja konflikta i priprema nas tako da u razrešavanju konflikta znamo šta želimo da prihvatimo, predložimo ili odbacimo kao ishod konflikta.

Nadamo se da će ovo izdanje doprineti vašoj ličnoj sreći i uspešnosti na poslu, kao i unapređivanju međuljudskih odnosa i radnoj produktivnosti.

Pošalji