veriti

VERITI

Kolin Huver
Ova knjiga je briljantna! Atmosfera u njoj je sve vreme napeta i sablasna i nećete moći ni da pretpostavite šta je istina. Priča nas vodi kroz strahove i tamu svih protagonista. Veriti, autorke Kolin Huver, se čita s grčem u stomaku od prve do poslednje stranice.

Autorka bestselera Sa nama se završava i Surova ljubav donosi nam nešto sasvim novo, uzbudljivo i misteriozno.
Louen Ešli je neafirmisana spisateljica na ivici finansijske propasti. Kada Džeremi Kroford zatraži od Louen da dovrši rukopise njegove žene Veriti, autorke bestselera, jer je teško povređena i ne može da piše, Louen prihvata posao. Ona stiže u dom Krofordovih s namerom da ostane dan ili dva – dovoljno da razvrsta papire u Veritinoj haotičnoj radnoj sobi kako bi sakupila sve beleške i nacrte koji će joj biti potrebni za rad. Ali što više vremena Louen provodi u društvu Džeremija Kroforda, to joj se manje žuri da ide.
Preturajući po Veritinim papirima, Louen otkriva skriveni rukopis, autobiografiju u kojoj se nalaze jeziva priznanja koja je autorka nameravala da odnese sa sobom u grob. To je ispovest o događajima koji su njenoj porodici okrenuli život naglavačke. Monstruozna istina koja će, bude li otkrivena, dodatno skrhati Džeremija i njegovog sina. Louen ne odaje tajnu, dozvoljavajući Džeremiju da i dalje misli kako je Veriti samo nevina, nesrećna žrtva okolnosti.Džeremi je posvećen otac i suprug, a Louenina osećanja prema njemu su sve snažnija. Ona počinje da se pita da li zaista želi da Džeremija drži u neznanju. Na kraju krajeva, kada bi Džeremi saznao istinu o Veriti, zasigurno više ne bi mogao da je voli.„Upozorenje: Veriti vam neće istopiti srce. Spržiće vam dušu.“– Kindle Crack Book Reviews„Nabijeno emocijama, zlokobno, uzbudljivo, zanimljivo i neizvesno. Veriti se čita s grčem u stomaku od prve do poslednje stranice. Kakvo genijalno štivo!“– TotallyBooked Blog

Tijana i Sara preporučuju

23.02.2023.

Planetarno popularna autorka romana za odrasle, koja je poznata po žanrovskim izletima, a vernim fanovima i po svom britkom humoru, Kolin Huver, novijoj generaciji čitalaca se ,,približila” putem društvenih mreža. Međutim, ona je već deceniju u spisateljskim vodama, od sada već davne 2012., kada je u sopstvenoj režiji izdala dva romana, koja su pronašla puteve do čitalaca, te ih je otkupilo jedno izdavaštvo sa kojim je Kolinina karijera uzletela. Do tada socijalna radnica stacionirana u Teksasu, svoj život okreće ka stvaranju priča koje će vas prodrmati do srži i opčiniti. Detaljnije

Pošalji

VERITI

Valahiru
★★★★★
08.06.2022.
Puno se prašine diglo oko ove knjige. Neki su oduševljeni, drugima se uopšte nije dopala - dakle jedna od knjiga koja se ili dopadne ili uopšte ne. Odmah na početku da kažem, meni se DOPALA. Veriti bih okarakterisao kao psihološki triler, jer se uspešno igra sa našom psihom i maštom. U dosta delova nisam znao šta je zapravo istina, pa čak i na samom kraju romana. Ostavila je brojna pitanja i neodumice, što mi se dopalo. Kolin Huver je uspela da u meni probudi strah na dosta mesta, dok sam u nekim delovima zadržavao dah. Eksplicitne scene gde autorka pominje seks mi nisu smetale, uprkos tome što ih ima u većem delu knjige. Navikao sam na to, tako da mi nije predstavljalo problem, a nije ni bilo razlog za gnušanje. Autorka je prišla knjizi realno, a pred kraj knjige shvatimo i zašto je sve tako. Uspela je da stvori pravu atmosferu, pravi ambijent i likove za ovakvu vrstu romana. Čitajući ovu knjigu, imao sam osećaj kao da čitam triler "Pre nego što zaspim". Odavala je isti utisak, ubacila me u neznanje i želju da što više saznam. Nakon svakog poglavlja bih odmah prelazio na sledeće, u nemom iščekivanju. Strepio sam šta bi se moglo desiti sledećeg trenutka. Svaki od likova ima tajne, pa ih kroz knjigu polako saznajemo. Ipak, neke tajne nikad ne isplivaju, zar ne? Poglavlja su kratka i brzo se čitaju, pa autorka uspešno drži pažnju. Kraj ostavlja nedoumice nama koji čitamo roman. U šta verovati? Koja verzija je zapravo istina? Da ne dužim dalje, od mene imate preporuku. Ako vam ne smeta da čitate eksplicitne scene, opustite se i uživajte u sjajnom trileru. Ne bih dao maksimalnu ocenu, jer mi je falilo malo, pa da zaista kažem da je odlična. Ovako, za mene predstavlja jedan vrlo dobar triler i zadovoljan sam utiscima nakon čitanja. Moj vam je savet da se ne obazirete previše na pozitivne, ali i na negativne utiske. Čitajte Veriti i sami, pa dajte svoj sud.