venčanje susret sa janom van ajkom

VENČANJE - SUSRET SA JANOM VAN AJKOM

Elizabet M. Ris
Tokom svoje prve posete vojvodskoj palati, mlada Đovana Ćenami zaljubljuje se u misterioznog neznanca koji radi za poznatog flamanskog slikara Jana van Ajka. Đovanini romantični snovi bivaju raspršeni kaka joj otac saopštava da mora da se uda za bogatog trgovca kako bi čitavu porodicu spasla od bankrotstva i sveopšte propasti. Kada odluči da, i pored svega,oživi svoje snove i suprotstavi se volji svoje porodice, dovodi sebe u opasnost da izgubi ugled i čast - možda i sam život.
Oživljavanje dela poznatih majstora slikarstva posredstvom uzbudljivih priča, koje dočaravaju pojedinačna dela, nova je biblioteka SUSRETI SA UMETNOŠĆU izdavačke kuće Evoluta, a knjiga "Venčanje - Susret sa Janom van Ajkom"  autorke Elizabet M. Ris je među tim delima.
Ona upoznaje čitaoce sa stilovima, tehnikama i uticajima velikih slikara, među kojima su Van Ajk, Leonardo da Vinči, Pol Gogen, Frida Kalo, Bihzad, Tuluz Lotrek. Pored priče koje je delimično izmišljena na samom kraju knjiga nalaze se i tačni podaci o životu i radu određenog slikara. Na unutrašnjim koricama knjiga iz ove edicije nalaze se reprodukcije u koloru.
Naslov originala: The Wedding / Elizabeth M. Rees
Pošalji