makart
veliki pad
629 rsd699 rsd
Ušteda 70 rsd (10%)
- +

VELIKI PAD

Peter Handke
Velikan nemačke književnosti Peter Handke u romanu VELIKI PAD opisuje jedan dan u životu starog glumca koji iz predgrađa u kome živi peške kreće ka centru grada gde će mu predsednik države uručiti nagradu za životno delo. Na svom jednodnevnom putu nailazi na različite izazove i upoznaje neobične ljude, koji ga inspirišu na duboko preispitivanje društva u kome živimo. VELIKI PAD je filozofski roman, koji tek naizgled priča o običnim stvarima.
Podelite:

„Bez Petera Handkea nemoguće je zamisliti nemačku književnost.“ Die Zeit
Veliki pad obuhvata jedan dan – od jutra do kasnih večernjih sati – u životu ostarelog glumca koji iz predgrađa metropole kreće u centar da mu predsednik države uruči prestižnu nagradu. Na tom putu sreće se sa beskućnicima i imigrantima, potom dolazi do napuštene pruge, gde ga policajci nakratko zaustavljaju zbog sumnje da je terorista. Ništa nije bolje ni kada kroči u samo srce grada u kojem su ljudi otuđeni i pod pogubnim uticajem savremene tehnologije.

Junakova šetnja je delom hodočašće delom krstaški pohod ispunjen dubokim promišljanjem o svetu u kojem živimo.

Proglašeni dobitnici Nobelove nagrade za književnost za 2018. i 2019. godinu

11.10.2019.

Nobelova nagrada za književnost za 2018. godinu pripala je poljskoj autorki Olgi Tokarčuk „za narativnu maštu koja sa enciklopedijskom strašću predstavlja prelazak granica kao oblik života“, dok je Nobelova nagrada za književnost za 2019. godinu dodeljena austrijskom piscu Peteru Handkeu „za uticajno delo koje je jezičkom domišljatošću istražilo periferiju i specifičnosti ljudskog iskustva“. Detaljnije

Pošalji

VELIKI PADOd istog autora