veliki eksperiment

VELIKI EKSPERIMENT

Džefri Judžinidis
Ova zbirka od deset (ne baš tako) kratkih priča pokriva gotovo tri decenije Judžinidisove karijere jer najstarija od njih datira još iz 1988. Zanimljivo je kako su tokom godina određene teme ostale u centru pažnje autora, ali mu se menjao pristup pisanju o njima.

Veliki uspeh koji je Džefri Judžinidis postigao sa romanima Samoubistvo nevinosti i Porodični zaplet, a pre svega sa remek-delom Midlseks, koje mnogi, uz Frenzenove Korekcije, smatraju jednim od najznačajnijih romana XXI veka, svakako je doprineo velikim očekivanjima u vezi sa njegovom najnovijom knjigom koja je pred nama, a na koju smo čekali duže od šest godina. Veliki eksperiment potvrđuje Judžinidisa kao ingenioznog i nadasve uzbudljivog hroničara našeg vremena, tumača ljudskih slabosti i njihovih odnosa (porodičnih, seksualnih, društvenih...).

Defra Judžinidis, VELIKI EKSPERIMENT

08.09.2019.

Ova zbirka od deset (ne baš tako) kratkih priča pokriva gotovo tri decenije Judžinidisove karijere jer najstarija od njih datira još iz 1988. Zanimljivo je kako su tokom godina određene teme ostale u centru pažnje autora, ali mu se menjao pristup pisanju o njima. Detaljnije

Pošalji