velike tragedije

VELIKE TRAGEDIJE

Vilijam Šekspir
Ovo jednotomno izdanje obuhvata četiri Šekspirove tragedije koje važe za najuspešnije iz čitavog njegovog opusa, pa stoga i nose naziv velike tragedije. Tu spadaju Hamlet, Kralj Lir, Magbet i Otelo.
Hamlet – čuvena drama o danskom kraljeviću Hamletu koji ispituje uzrok iznenadne smrti svog oca i koji se dvoumi da li da počini osvetu ili ne.
Kralj Lir – drama koja opisuje borbu za vlast, u kojoj oni najčasniji često prvi stradaju od strane nepoštenih; opisuje ljubav između roditelja i dece, kao i pitanja poverenja i časti.
Magbet – još jedno dramsko delo koje se bavi pitanjima vlasti. Magbet, uz podršku supruge, ubija kralja kako bi on bio proglašen za vladara.

Izdavači koji su od Šekspira napravili globalni fenomen

30.12.2021.

Uđite danas u bilo koju pristojnu knjižaru u potrazi za Šekspirovim komadima i sigurno ćete pronaći barem jedan. A čak i ako ne možete da pronađete ono što tražite na policama za knjige, uvek postoji internet, gde je takođe dostupan veliki izbor različitih dela i izdanja - a Šekspir je, svakom portalu "must have". To, međutim, nije uvek bio slučaj. U stvari, u Šekspirovo vreme, tekstove je bilo prilično teško pronaći. Detaljnije

Pošalji