velika iluzija

VELIKA ILUZIJA

Bojan Ž. Bosiljčić
"VELIKA ILUZIJA" je provokativni pogled autora Bojana Ž. Bosiljčića na fenomen "političke korektnosti" u filmskoj industriji. Kroz 55 tekstova različitih formi, uključujući filmske kritike, eseje i intervjue, Bosiljčić otkriva gorke istine i iluzije koje se kriju iza ovog sociološkog fenomena. Knjiga, bogato ilustrovana i podeljena u 8 poglavlja na 193 stranice, pruža čitaocima dublji uvid u temu, dok autor sa prepoznatljivim duhovitim i sarkastičnim tonom razotkriva skrivenu i tamnu stranu "političke korektnosti".

Knjiga VELIKA ILUZIJA je odvazni i provokativni pogled autora Bojana Ž. Bosiljčića na temu "politicke korektnosti" na filmu, koja se nametnula kao najkontroverzniji socioloski fenomen u poslednjih desetak godina, promovisuci uravnilovku na ustrb kriterijuma vrednosti.
Bogato ilustrovana, podeljena u 8 poglavlja, na 193 stranice, knjiga objedinjuje 55 tekstova razlicitih formi izraza - filmskih kritika, eseja i intervjua, koji su vesto uklopljeni kao integralni delovi jedne skladne literarne celine.
Napisana u prepoznatljivom duhovitom, sarkasticnom tonu i poludokumentarnom stilu autora Bojana Ž.Bosiljčića, knjiga razotkriva obmane, gorke istine, iluzije i zablude oko "politicke korektnosti", apostrofirajuci umesto blestave spoljasnosti njenu skrivenu i tamniju stranu.

Pošalji