veče i jutro

VEČE I JUTRO

Ken Folet
Dok buja rat sa svih strana i Engleska se kraj X veka suočava sa napadima Velšana i vikinga, roman prikazuje isprepletane sudbine tri junaka. Uplovite u Foletovo magično pripovedanje još danas.

Godina je 997, na samom kraju mračnog doba. Engleska se suočava s napadima Velšana na zapadu i vikinga na istoku. Moćnici izvrću pravdu po svojoj volji, ne mareći za običan svet, i često se sukobljavaju s kraljem. Bez jasne vladavine zakona, vlada haos.

U tim nemirnim vremenima, životi tri osobe se prepliću. Život jednog mladog brodograditelja okreće se naglavačke kad njegov rodni grad napadnu vikinzi, terajući njega I njegovu porodicu da se presele i započnu život iznova u jednom seocetu, gde se on nikako ne uklapa... Jedna normanska plemkinja udaje se iz ljubavi, prati svog supruga preko mora do nove zemlje, ali običaji otadžbine njenog muža su zaprepašćujuće drugačiji, i dok počinje da shvata kako su svi oko nje uključeni u stalnu, surovu borbu za prevlast, postaje joj jasno da jedan pogrešan korak može dovesti do katastrofe… Jedan monah sanja o preobražavanju svoje skromne manastirske crkve u centar učenja kojem će se diviti ljudi širom Evrope. I svako od njih dolazi u sukob s jednim pametnim i nemilosrdnim biskupom, koji bi uradio sve da uveća svoje bogatstvo i moć.

Pošalji