vatra i led

VATRA I LED

Kristina Olson
U napetoj zimskoj priči "Vatra i led" Kristine Olson, Hoveneset je obavijen hladnoćom i misterijom. Avgust, vlasnik uspešne prodavnice, uživa u sreći, dok romantika cveta između njega i Strindberga. Međutim, idila se prekida dramatičnom ledeno-januarskom noći kada ogroman požar proždire dve kuće na vodi, uključujući i Avgustovu. U središtu dešavanja je inspektorka Marija Martinson, suočena s istraživanjem koje se širi od požara do ubistva, otkrivajući tamne tajne uspavanog gradića. Kako se opasnost približava iz neočekivanog pravca, Marija i Avgust ubrzo shvataju da njihova sigurnost visi o koncu. "Vatra i led" donosi uzbudljivu kombinaciju misterije, ljubavi i opasnosti, ostavljajući čitatelje u napetom i neizvesnom iščekivanju.

Zima u Hovenesetu duga je i hladna, ali Avgust je srećniji nego ikada. Njegova prodavnica uspešno posluje i, što je još važnije, Strindberg je ponovo zaljubljen.
Međutim, jedne ledene januarske noći, zimska idila biće poljuljana ogromnim požarom koji uništava dve kuće na vodi. Jedna od njih je Avgustova, a druga pripada Akselu Enbomu, starijem čoveku koji je čitav život proveo u Hovenesetu. Inspektorka Marija Martinson nema lak zadatak sa istragom, koja se proširila i sada obuhvata i ubistvo.
Neko u ovom uspavanom gradiću krije zaista mračne tajne. Istovremeno, opasnost se približava i iz potpuno drugog pravca. Uskoro ni Marija ni Avgust neće biti sigurni…

Pošalji