novo
vampirske priče 1

VAMPIRSKE PRIČE 1

grupa autora
"Vampirske priče" grupe autora izdavačke kuće Marvel predstavljaju uzbudljivu dvotomnu kompilaciju kratkih horor priča objavljivanih u istoimenoj reviji između 1973. i 1975. godine, kada je cenzurastripova u SAD bila na vrhuncu.

Majkl Morbijus, naučnik i nobelovac, postao je živi vampir, koji gubi razum kada žudi za krvlju. Melisa je pak prava vampirica, koja čeka na osvetu stotinu godina pokopana u podrumu trošne zgrade. Deni je čestit, porodičan čovek, koji će na teži način spoznati da đavo zaista postoji. Novinarka Endži u srcu velegrada otkriva mračnu zaveru koja, naizgled, rešava problem velikog broja narkomana. A Satana, đavolova kći, naučiće napasnike Njujorka kako se od lovca postaje plen...
Vampirske priče izdavačke kuće Marvel predstavljaju uzbudljivu dvotomnu kompilaciju kratkih horor priča objavljivanih u istoimenoj reviji između 1973. i 1975. godine, kada je cenzurastripova u SAD bila na vrhuncu. Cenzorske odredbe u vezi sa nasiljem i drugim eksplicitnim sadržajima, međutim, nisu se odnosile na revije, te je Marvel koristio tu pogodnost da plasira priče koje inače ne bi mogao da objavi. Vampirske priče su tako postale poligon za autore koji žive da oslobode svoje crtačke i pripovedačke kapacitete.Neka od najvećih imena američkog stripa tog perioda nalaze se na impresivnom spisku grupe autora Vampirskih priča, poput Stena Lija, Roja Tomasa, Džona Romite, Džima Steranka, Krisa Klermonta, Marva Vulfmana, Hauarda Čajkina i mnogih drugih.

Pošalji