uzbudljiva vremena

UZBUDLJIVA VREMENA

Niša Dolan
Ljubav, ironija, traganje za sopstvenim mestom u svetu, strah od otvaranja, veličanstvena sposobnost naracije i vrhunska elegancija stila samo su neki od elemenata koji knjigu "Uzbudljiva vremena" čine izvanrednom.

Kada reši da se iz Irske preseli u Hongkong, Ava nema nikakav precizan plan, niti zna šta može da očekuje. Uskoro će se naći zarobljena u situaciji kakvoj se baš i nije nadala: ima slabo plaćen posao koji ne podnosi (predaje engleski u školi za bogatu decu) i skup najam sobe u skromnom stanu koji deli sa potpunim strancima. Počinje da izlazi sa Džulijanom, mladim bankarom iz Engleske malo starijim od nje, sa mnogo novca i sjajnim izgledima za karijeru u top-menadžmentu. Kada je Džulijan pozove da se useli u njegov luksuzni stan, ona prihvata, ne zato što među njima postoje prava veza ili prava osećanja, nego zbog toga što i jednom i drugom tako odgovara, i zbog povremenog seksa. Sve to traje nekoliko meseci, dok Ava ne upozna Idit. Idit je, kao i Džulijan, uspešna poslovna devojka, i ona je, kao i Džulijan, fascinirana Avom, ciničnom i krhkom devojkom. Ipak, za razliku od Džulijana, Idit sluša šta Ava priča i ne plaši se da pokaže svoja osećanja.

Knjiga koju preporučuju: The New York Times Book Review * Vogue * TIME * Marie Claire * Elle * O, the Oprah Magazine * The Washington Post * Esquire * Harper’s Bazaar * Bustle * PopSugar * LitHub

Pošalji