ustaško konačno rešenje pre nacističkog konačnog rešenja

USTAŠKO KONAČNO REŠENJE PRE NACISTIČKOG KONAČNOG REŠENJA

Gideon Greif

Drugi tom trilogije „Ustaško konačno rešenje pre Nacističkog konačnog rešenja“.

Drugi tom trilogije predstavlja „revoluciju u svetskoj istoriografiji pošto će po prvi put biti prikazano „Ustaško konačno rešenje“ u vreme holokausta, koje se desilo 6 meseci pre nacističkog konačnog rešenja, a čak godinu dana pre nacistiške konferencije u Vansiju kojom je utemeljeno „Konačno rešenje za Jevreje“. Činjenica je da istorija holokausta nije potpuna ukoliko se u kolektivnu memoriju čovečanstva ne upiše holokaust i genocid u ustaškoj Nezavisnoj državi Hrvatskoj.

Ekskluzivna zbirka od 300 autentičnih dokumenata nacističke obaveštajne službe o ustašama iz fonda Slavka Odića, obaveštajca, čija je službena arhiva po prvi put dostupna javnosti i koju je ekskluzivno iz dosijea 562 priredio prof dr Gideon Grajf sa mećunarodnom grupom eksperata GH7 istražujući u Arhivu Vojvodine dosije 562 i nepobitno dokazujuži tezu da je masovni zločin u Gudovcu kod Bjelovara, 28.aprila 1941. bio početak „ustaškog konačnog rešenja“, koje se odigralo 6 meseci pre nacističkog i godinu dana pre konferencije u Vansiju kojom je utemeljeno „konačno rešenje za Jevreje“.

Jezik: nemački, engleski i srpski.

Arhivska dokumenta: dokumenta iz Arhiva Vojvodine(Srbija), nacističkih vojnih dnevnika iz Nemačke, vojnih dnevnika italijanskih fašista, nacionalnog arhiva iz Hrvatske, Republike Srpske i Srbije kao iz Jugoslovenske kinoteke i Arhiva Jugoslavije.

Foto dokumentacija: u knjizi se nalazi oko 500 fotografija i dokumenata od kojih su neke po prvi put objavljene.

Dimenzije: 290×374 mm – enciklopedijski format je odabran iz razloga što su ustaški zločini svrstani u svom obimu i veličini u Magnum Crimen čovečanstvu.

Štampa: kunstdruk, pun kolor.

Mape zločina: u knjizi su prikazane i neke od mapa zločina koje su vršene 1941. i 1942. tokom „ustaškog konačnog rešenja“.

Pošalji