palata magnolija

PALATA MAGNOLIJA

Fiona Dejvis
Od autorke bestselera Lavovi sa Pete avenije, stiže nam nova poslastica, "Palata Magnolija". Fiona Dejvis ovog puta vodi nas kroz život mlade Lilijen Karter čiji se žiot raspao nakon što je izgubila majku tokom pandemije španskog gripa.

Bestseler New York Timesa
Godine 1919. život mlade Lilijen Karter potpuno se raspao nakon što je u epidemiji španskog gripa izgubila majku. Poslednjih šest godina, pod imenom Andželika, Lilijen je bila jedan od najtraženijih umetničkih modela u Njujorku. Zbog skandala u koji je bila upletena ostala je bez posla, a optužena je i za ubistvo.
Igrom slučaja zapošljava se kao sekretarica moćne i zahtevne Helen Frik, c´erke i naslednice industrijalca i mecene Henrija Kleja Frika. FasciniranaFrikovima, Lilijen se sve više upliće u njihove afere, u zamršenu mrežu romantičnih susreta, krađu dragulja i porodičnu dramu u kojoj su ulozi život ili smrt.Godine 1966, prvi veliki posao ambiciozne manekenke Veronike Veber za časopis Vog je snimanje u bivšoj rezidenciji Frik, jednim od najpoznatijih muzeja umetnosti u Njujorku. Kada zajedno sa šarmantnim Džošuom nesuđenim kustosom muzeja, bude otpuštena sa foto-sešna, otkriće niz skrivenih poruka koje ne samo da bi mogle da da reše Veronikine finansijske probleme vec´ i da otkriju misteriju decenijama starog ubistva u zloglasnoj porodici Frik.„Letećete kroz stranice ovog romana o uzbudljivoj prošlosti Njujorka, potencijalnoj romansi i razotkrivanju tajne o dijamantu Magnolija. Uživaćete u neočekivanim događajima i umetnosti, ali i u borbi mlade žene da bude ozbiljno shvaćena.“– Historical Novel Society„Fantastični opisi vile Frikovih i njihove umetničke kolekcije, neprimetno preplitanje činjenica i fikcije čine Palatu Magnolija dosad najboljim romanom Fione Dejvis.“– Publishers Weekly„Vešt spoj istorijskog i senzacionalnog.“– Kirkus Reviews

Pošalji