usamljeni mesec

USAMLJENI MESEC

Someja Daud
Usamljeni mesec je priča Someje Daud o osamnaestogodišnjoj Amani koja živi u zvezdanom sistemu kojim upravlja surovo Vatečko carstvo. Dok Amani mašta o nekim boljim danima, kidnapuju je i odvode u palatu okrutne princeze Maram. Ona tada shvata da je sličnost između njih dve neverovatna i da je dovedena kao njena zamena. Koliko god joj je ta uloga nametnuta, Amani ipak uživa u lepotama palate i društvu princezinog verenika. Ipak, iza svog tog sjaja stoji strah i nasilje i samo jedan pogrešan potez može biti smrtonosan za nju.

U zvezdanom sistemu kojim upravlja brutalno Vatečko carstvo, osamnaestogodišnja Amani je sanjalica. Mašta o tome kakav bi život bio pre okupacije i iščekuje znak od Dihje da će jednog dana doživeti avanturu i putovati daleko van njenog izolovanog meseca.
Ali kada je kidnapuju je i krišom odvedu u kraljevsku palatu, ona otkriva da je neverovatno slična okrutnoj princezi Maram. Omražena kod porobljenog naroda, Maram traži neophodnu identičnu zamenu, nekog ko je spreman da se pojavljuje u njeno ime i da umre umesto nje.
Iako joj je ta nova uloga nametnuta, Amani ne može a da ne uživa u lepoti palate i vremenu provedenom sa princezinim verenikom Idrisom. Međutim, blistavi sjaj dvorca krije svet nasilja i straha. Ako želi da ponovo vidi svoju porodicu, mora da imitira princezu do savršenstva – samo jedan pogrešan potez može da bude smrtonosan.

Pošalji