upravljačko računovodstvo

UPRAVLJAČKO RAČUNOVODSTVO

Catherine Gowthorpe

Ova knjiga je prvenstveno namenjena studentima koji se prvi put susreću sa upravljačkim računovodstvom, mada može koristiti i kao materijal za podsećanje onima koji su izučavali ovu temu pre više godina.

Knjiga će verovatno koristiti:

● studentima osnovnih studija u prvoj i/ili drugoj godini studija posle kojih će steći diplomu u oblasti računovodstva,

● studentima osnovnih studija posle kojih će steći diplomu u oblasti ekonomije, međunarodne ekonomije, ekonomije i računovodstva ili sličnih kombinacija studija,

● studentima na magistarskim studijama u oblasti poslovnog upravljanja,

● studentima postdiplomskih studija u oblasti računovodstva i srodnih nauka,

● profesionalnim menadžerima koji žele da unaprede ili osavremene svoje znanje o upravljačkom računovodstvu.

Cilj ove knjige jeste da obezbedi stabilnu osnovu i za praktične tehnike upravljačkog računovodstva i za povezane relevantne teorije, uključujući i kratak uvod u istorijski kontekst ove teme. Jedno od prvih poglavlja ove knjige je specifično posvećeno ispitivanju relevantnih teorijskih okvira, ali osim toga, objašnjenja praktičnih tehnika u drugim poglavljima se često povezuju sa teorijskim perspektivama. Kombinacija prakse i teorije pomaže da se obezbedi kontekst za izučavanje materije, a to je naročito važno za one koji nemaju mnogo iskustva u oblasti upravljačkog računovodstva ili uopšte u poslovanju. Dodatni značaj je postignut korišćenjem primera iz stvarnog sveta u većini poglavlja i upućivanjem na najnovija istraživanja.

Pošalji