umeće ljubavi
rasprodato

UMEĆE LJUBAVI

Erih From
Čuvena knjiga velikig sociologa i filozofa Eriha Froma Umeće ljubavi je štivo koje bi svako trebalo da pročita. From u njoj razmatra šta zapravo znači voleti, objašnjavajući da bismo svi mi morali poraditi na sebi i na samom umeću ljubavi. To nije tek puko osećanje zaljubljenosti, već zrelost u odnosu prema sebi i drugima.

Bestseler slavnog nemačkog filozofa i sociologa ne donosi gotova, instant uputstva o umecu ljubavi. To je knjiga koja želi da pokaže kako ljubav nije osećanje kojem svako može lako da se prepusti, bez obzira na dostignuti stepen zrelosti, i nastoji da uveri čitaoca u to da su sva njegova nastojanja oko ljubavi osuđena na propast ukoliko ne pokuša da razvije svoju celokupnu ličnost.
Ljubav je, kako nam From poručuje, ono za čim čeznemo. Ljubav nas definiše, ona je rešenje problema ljudskog postojanja.

Erih From, UMEĆE LJUBAVI

25.08.2020.

Kako je veliki Zen učitelj rekao:“Voleti bez znanja kako da volimo povređuje osobu koju volimo“. Istina je da svi mi ljubav doživljavamo kao nešto što nam se naprosno desi, nešto slučajno i pasivno, a zapravo stvari su sasvim drugačije. Za ljubav je potrebna veština, baš kao i za sve drugo u našem životu. Erih From, veliki nemački socijalni psiholog i filozof u svojoj čuvenoj knjizi Umeće ljubavi govori upravo o tome. Detaljnije

Pošalji