makart
u potrazi za fibonačijem
1.079 rsd1.199 rsd
Sve cene su sa uračunatim PDV-om.
rasprodato

U POTRAZI ZA FIBONAČIJEM

Kit Devlin
U potrazi za Fibonačijem je knjiga o zaboravljenom matematičkom geniju, velikog popularizatora matematike Kita Devlina. Autor slavi Leonarda iz Pize, srednjovekovnog matematičara koji je ovu nauku učinio razumljivom i bliskom običnom čoveku.
Podelite:

U potrazi za Fibonačijem je delo jednog od najuticajnijih svetskih popularizatora matematike, Kita Devlina, o životu i zaostavštini srednjovekovnog matematičara Leonarda iz Pize, poznatijeg kao Fibonači, čija knjiga Liber abbaci doslovno utiče na živote svih nas. Mada čuven po Fibonačijevim brojevima – iako ih, kako se ispostavilo, nije on otkrio – njegov najveći doprinos je u tumačenju matematičkih ideja koje je umeo da prikaže tako da ih svako razume.

Fibonačijeva knjiga je uvela 1202. savremenu aritmetiku u Zapadni svet. Pa ipak, Fibonači je ubrzo nakon svoje smrti bio zaboravljen, a istinsko priznanje za to postignuće dobio je tek šezdesetih godina XX veka.

Leonardo iz Pize pomogao je da Zapad ponovo postane kolevka nauke, tehnologije i trgovine ali je, uprkos tome, nestao s istorijske pozornice. Ova je knjiga Devlinov pokušaj da ponovo otkrije tog zaboravljenog genija.

Pošalji

U POTRAZI ZA FIBONAČIJEMOd istog autora