u kvinsu nema seksa

U KVINSU NEMA SEKSA

Nataša Milović
Ogoljavajući svoju bezimenu junakinju romana U Kvinsu nema seksa, Nataša Milović je uspešno ogolila i sistem na kome počiva ideja neoliberalnog kapitalizma, zamku u koju lako upadamo, nesvesni do kog stepena smo postali zatočenici sopstvenih htenja, te iluzija da je svuda bolje nego kod kuće.

Obavezno štivo za svakog ko iz ovog ili onog razloga napušta svoju zemlju u potrazi za „boljom budućnošću“. Roman je mogao da se zove i Otrežnjenje.
BORIVOJ GERZIĆ

Knjiga izaziva grč u stomaku kao kad se gleda film „Žao nam je što smo vas propustili“ Kena Louča. Uprkos tome – knjiga će biti super hit!
MILENA DRAGIĆEVIĆ ŠEŠIĆ

Odavno nisam pročitao nešto tako dobro na srpskom jeziku.
VLADIMIR KOLARIĆ

Imate roman Nataše Milović koji, bez pardona, govori o onome što svi sebi odbijamo da priznamo, a što ga čini tako životnim i zanimljivim.
ALEKSANDAR NOVAKOVIĆ

Ogoljavajući svoju bezimenu junakinju romana U Kvinsu nema seksa, Nataša Milović je uspešno ogolila i sistem na kome počiva ideja neoliberalnog kapitalizma, zamku u koju lako upadamo, nesvesni do kog stepena smo postali zatočenici sopstvenih htenja, te iluzija da je svuda bolje nego kod kuće. Jedan od paradoksa romana nije samo što ljudi u Kvinsu, na slobodan dan, imaju tek toliko vremena da operu veš i što ne vide ni seks ni grad, već i što je jedini osećaj slobode sveden na dobrovoljno prihvatanje novca kao jedine mere za meru – svega i svakoga. Na svom putovanju kroz najgora susedstva, preko najgorih radnih mesta i najgorih prizora ljudske egzistencije, Nataša Milović je uspela da bude glas svih onih o kojima mislimo da sve znamo, iako zapravo ne znamo ništa, ubeđeni da nam se takvi životi ne mogu baš nikada dogoditi i, što je još gore, da nas samim tim ne mogu ni dotaći.

Pošalji