tri žene

TRI ŽENE

Lisa Tadeo
Tri žene je roman koji odlikuje neposrednost i lakoća izvanrednog spisateljskog stila Lise Tadeo. Priča prati tri žene u tri različite američke države, od kojih svaka proživljava određene situacije u svom ljubavnom životu.
Podelite:

U predgrađu Indijane upoznajemo Linu, domaćicu i majku dvoje dece, iz čijeg je desetogodišnjeg braka strasti nestalo, ako je ikada i bilo. Gladna ljubavi, Lina se svakodnevno bori s napadima panike i, nakon što se preko društvenih mreža poveže sa starom simpatijom, upušta se u avanturu kojoj se grozničavo prepušta.
U Severnoj Dakoti upoznajemo Megi, sedamnaestogodišnju učenicu, koja je navodno imala tajnu vezu s lepim, oženjenim nastavnikom engleskog; sudski proces koji godinama kasnije proistekne iz toga okrenuće njihovu mirnu zajednicu naglavce.
I konačno, u ekskluzivnoj enklavi na severoistoku, upoznajemo Sloun ‒ prelepu, uspešnu i uglađenu vlasnicu restorana ‒ ženu srećno udatu za muškarca koji voli da je gleda kako se upušta u seksualne odnose s drugim muškarcima i ženama.

Utemeljena na godinama podrobnog istraživanja i ispričana s neverovatnom otvorenošću i neposrednošću, knjiga Tri žene istovremeno je novinarski uspeh i pripovedačka pobeda, ujedno sva u nijansama i ispunjena saosećanjem. „Delo pažljivog posmatranja, dugih razgovora i svojevrsne žurnalističke alhemije“ (Kejt Tatl, NPR), knjiga Tri žene upoznaje nas sa tri nezaboravne žene ‒ i jednom izuzetnom spisateljicom ‒ čija nas iskustva podsećaju da nismo same.

Lisa Tadeo, TRI ŽENE

22.06.2020.

Lisa Tadeo nas upoznaje sa životima tri žene koje pokušavaju da žive svoje želje kojih se mnoge žene stide. Junakinje romana Tri žene bile su dovoljno hrabre da pokušaju da do kraja prožive ljubavna iskustva koja su se ukazala u njihovim životima.   Detaljnije

Pošalji