tri sestre

TRI SESTRE

Heder Moris
Od autorke bestselera Tetovažer iz Aušvica i Cilkin put, Heder Moris nam donosi još jednu priču inspirisanu potresnim sudbinama tokom Drugog svetskog rata. Cibi, Magda i Livija su tri sestre uhvaćene u kandže rata. Knjiga zasnovana na istinitoj priči.

Od autorke bestselera Tetovažer iz Aušvica i Cilkin put

CIBI. MAGDA. LIVIJA. Njihova priča slomiće vam srce. Njihovo putovanje ispuniće vas nadom. Njihova imena biće upamćena.

Roman o porodici, hrabrosti i izdržljivosti zasnovan na istinitoj priči.

„Želim da obec´ate meni i jedna drugoj da c´ete se uvek brinuti o svojim sestrama. Da ćete uvek biti podrška jedna drugoj bez obzira na sve. Da nec´ete dozvoliti da vas išta razdvoji. Da li razumete?“

Cibi, Magda i Livija kao devojčice daju obec´anje svom ocu – da c´e ostati jedna uz drugu ma šta da se dogodi. Godinama kasnije, petnaestogodišnja Livija po naređenju nacista odlazi u Aušvic. Devetnaestogodišnja Cibi sec´a se date reči i sledi Liviju, odlučna da zaštiti sestru ili umre s njom. Zajedno se bore za opstanak, okružene nezamislivom okrutnošću i teškoćama.Sedamnaestogodišnja Magda ostaje sa majkom i dedom. Neko vreme im uspeva da se od nacističke milicije koja im odvodi prijatelje i rođake uspešno kriju kod susede na tavanu ili u šumi, ali na kraju i ona biva uhvaćena i transportovana u logor smrti.U logoru Aušvic-Birkenau tri sestre su ponovo zajedno i, sec´ajuc´i se svog oca, ponovo se zavetuju, ovog puta jedna drugoj – da c´e preživeti.Heder Moris, autorka svetskih bestselera Tetovažer iz Aušvica i Cilkin put, ovog puta donosi zapanjujuc´u novu priču koja c´e vam slomiti srce, ali i zadiviti hrabrošću i silinom ljubavi tri sestre, koje je međusobno obec´anje održalo u životu.

Pošalji