tren bez senke

TREN BEZ SENKE

Mićo Savanović
Jedino što treba da znate o ovoj knjizi je da je sav prihod od prodaje knjige Miće Savanovića namenjen deci bez roditelja u Srbiji i Republici Srpskoj. "Verovatno nijedan od budućih čitalaca neće čitati ovu knjigu na uobičajen način, od početka do kraja, i možda mnogi neće pročitati sve misli zabeležene u njoj. Ali skoro svaki će je čitati više puta, i prilikom svakog čitanja u njoj nalaziti poneku novu, iznenađujuću, čistu misao."

Sav prihod od prodaje knjiga Miće Savanovića namenjen je deci bez roditelja u Srbiji i Republici Srpskoj.Naslov knjige poetsko-misaonih, lirskih refleksivnih fragmenata Mića Savanovića Tren bez senke dobro je pogođen: misao sine u svijetlom, povlašćenom trenu kao svjetlosni bljesak i osvijetli spolja i iznutra ono na šta je usmjerena. Sjenke nestaju – bljesak misli ih razgoni.

Ova knjiga je sva od takvih svjetlosnih trenutaka, bolje reći – trenova.
Jovan Delić

Verovatno nijedan od budućih čitalaca neće čitati ovu knjigu na uobičajen način, od početka do kraja, i možda mnogi neće pročitati sve misli zabeležene u njoj. Ali skoro svaki će je čitati više puta, i prilikom svakog čitanja u njoj nalaziti poneku novu, iznenađujuću, čistu misao.Saša Radojčić

Pošalji