traka boje lavande
rasprodato

TRAKA BOJE LAVANDE

Heder Berč
Traka boje lavande je priča o dve ljubavi, jedne iz prošlosti i jedne u sadašnjosti, ali istovremeno i omaž borcima Drugog svetskog rata i njihovoj hrabrosti.
Moderni ljubavni roman, priča o srodnim dušama i ljubavi koja traje večno.
Može li svežanj dugo skrivanih ljubavnih pisama junaka iz Drugog svetskog rata nadahnuti ženu slomljenog srca da opet zavoli?
Još ranjena nakon gorkog razvoda, Adrijen Karter odlazi iz Čikaga, povlači se među sunce, pesak i lepotu juga Floride, i sa žarom se posvećuje renoviranju oronule viktorijanske kuće na obali. Pri samom početku radova, otkriva kutiju skrivenu na tavanu i u njoj topla i osećajna pisma padobranca iz Drugog svetskog rata, upućena devojci koja je pre više od pola veka živela u toj kući.
Ova stara pisma – neverovatno poetična i romantična – prevazilaze vremenski jaz i bude u Adrijen radoznalost koja će je nagnati da uđe u trag njihovom piscu. Vilijam Brajant sada je starac s nadimkom Dekica i živi u obližnjem gradu sa svojim lepim ali preterano zaštitnički nastrojenim unukom Vilom. Dok postepeno otkriva tajne tih pisama, kao i tajne porodice Brajant, Adrijen će shvatiti da još nije voljna da potpuno odustane od ljubavi.
Pošalji