totalna rasprodaja

TOTALNA RASPRODAJA

Mira Furlan
Strastvena, principijelna i prkosna, Mira Furlan u knjizi Totalna rasprodaja preispituje stvarnost oko sebe i jasno sagledava sveprisutno rasulo, bilo da je u pitanju politika ili kultura, Holivud ili Balkan. Frustrirana svetom u kome je sve na prodaju, duhovitim i britkim kolumnama daje nam uvid u svoj svet, u kojem ima i gorčine i razumevanja, i nežnosti i osude, i zajedništva i nepripadanja.

Retko ko je poput Mire Furlan uspevao da od vlastitih, često vrlo privatnih i intimnih životnih situacija dođe do važnih univerzalnih tema. Spisateljsko umeće proslavljene glumice možda je najbolje vidljivo u njenoj kolumni koju je jednom nedeljno nekoliko godina početkom milenijuma pisala za Feral Tribune. Izabrane kolumne objavljene su prvi put 2009. pod naslovom Totalna rasprodaja u izdanju izdavačke kuće Samizdat. I sasvim je svejedno da li Mira Furlan pripoveda o sebi ili o svojoj generaciji, o emigrantima, Holivudu ili prijateljima glumcima, ona uvek besprekorno pogađa srž problema i, što je još važnije, emociju, koju prenosi podjednako moćno kao što je to činila i u glumi. Totalna rasprodaja nije samo sakupljena zbirka kolumni već je i uvid u svet koji se pred nama raspada bez obzira na to govorimo li o ekologiji, politici ili kulturi, a taj je raspad Mira Furlan ulovila u svim detaljima i naizgled sporednim pojavama, te videla naš svet savršeno čisto i aktuelno i danas, gotovo dve decenije kasnije.

U prodaji novo izdanje knjige Mire Furlan "TOTALNA RASPRODAJA"

30.03.2023.

Izdavaćka kuća BOOKA ponovo je objavila zbirku kolumni Mire Furlan "Totalna rasprodaja", koje su prvi put objavljene 2009. godine u izdanju SAMIZDATA. Prenosimo intervju koji je, povodom izlaska knjige 2009. gofine sa Mirom Furlan, za DANAS, vodila Nataša B. Odalović. Detaljnije

Pošalji