tombola ili život

TOMBOLA ILI ŽIVOT!

Suzana Tratnik
Tombola ili život je uzbudljiv tinejdžerski roman Suzane Tratnik istaknute slovenačke knjievnice. Ovaj roman za mlade na pitak i dirljiv način postavlja ozbiljna pitanja o izazovima odrastanja u malom gradu i problemima mladih duša. Tombola ili život prijaće kako mladima tako i starijima koji žele da se podsete detinjstva.

Šesnaestogodišnja Mija odrasta zarobljena u malom, dosadnom gradiću, s mamom koja po svaku cenu želi da joj nađe posao, bez oca koji se povremeno pojavi i puni joj glavu praznim obećanjima i maštanjima o boljoj budućnosti. U vremenu satkanom od razočaranja ‒ školom, traženjem profesije, roditeljima, prijateljicom i momcima ‒ Mija mora sama da spozna koji put je za nju pravi i na koga se isplati kladiti u životu.

Roman Tombola ili život! odlično je štivo za mlade kao i za one koji su ostavili svoje tinejdžerske godine daleko iza sebe.

„Imala je deset dinara i četrdeset pet minuta. Oterala je zavodljivu misao, ali ista se odmah vratila i šaptajući joj se umiljavala… Dlake su joj se naježile na potiljku i prošla ju je neka milina. Pogledala je oko sebe, kao da je htela nešto da ukrade, i skrenula u Lutriju.”

Pošalji