the rubber soul project
1.439 rsd2.399 rsd
Sve cene su sa uračunatim PDV-om.
rasprodato

THE RUBBER SOUL PROJECT

Igor Kordej, Dinko Tucaković, Rastko Ćirić, Goran Skrobonja
Podelite:
THE RUBBER SOUL PROJECT je konceptualni multimedijski umetnički projekt koji se sastoji od rok
muzike, knjiga, dugometražnog filma, animiranih i uživo snimljenih spotova… Koncept se sastoji u
kreativnoj „rekonstrukciji“ neobjavljenih pesama Bitlsa koje niko do tada nije čuo, a korišćeni su instrumenti i oprema iz šezdesetih.

KOLEKCIJA „THE RUBBER SOUL PROJECT“ sastoji se od dva CD diska sa muzikom (RSP 1 i RSP 2), DVD-ja sa filmom Dinka Tucakovića i nekoliko video spotova, i dve knjige Gorana Skrobonje: novelom GUMENA DUŠA i knjigom o Projektu nazvanoj THE RUBBER SOUL PROJECT – PUTOVANJE. Posebno je atraktivan grafički dizajn kutije i omota za koje je zaslužan Igor Kordej.

THE RUBBER SOUL PROJECT 1 je izmaštani Bitls album objavljen u Beogradu 1996. Tekstove za 15
originalnih pesama sa ovog albuma napisao je pisac i prevodilac Goran Skrobonja, a muziku je komponovao Rastko Ćirić, profesor ilustracije i animacije. Producenti muzike bili su Nebojša Ignjatović i Miroslav Cvetković, a izvršni producent – Dragan Ašanin. Bend su činili Rastko Ćirić (vokali, akustična gitara, klavir), Nebojša Ignjatović (vokal, električna gitara, flauta…), Miroslav Cvetković (električni bas, vokal i inženjer zvuka), Čedomir Macura (bubnjevi, udaraljke i vokal), Saša Lokner (klavijature), Đorđe Petrović (gudački aranžmani), i još mnogo gostujućih muzičara na različitim klasičnim i egzotičnim instrumentima, među kojima su sitar, tabla, švar-mandal, tanpura, esaradž…
Dugometražni dokumentarni film o ovom projektu THE RUBBER SOUL PROJECT režirao je 2004. godine
Dinko Tucaković.
CD sa muzikom (RSP1) i DVD sa filmom objavljeni su u SAD 2006. godine.
------------------------------------------------------
THE RUBBER SOUL PROJECT 2, drugi po redu izmaštani Bitls album, sa 17 originalnih pesama, snimljen je u produkciji Igora Kordeja, svetski priznatog strip autora. Goran Skrobonja je i ovde autor tekstova, a Rastko Ćirić autor muzike. Tri pesme je producirao tim sa prve ploče, a muzički producent ostalih 14 pesama bio je Damjan Dašić, vođa Bitls tribjut grupe The Bestbeat. Članovi benda bili su Rastko Ćirić, Damjan Dašić (gitare, bubnjevi i inženjer zvuka), Marko Ćalić (električne gitare), Nebojša Ignjatović, Miroslav Cvetković, Čedomir Macura, Saša Lokner, Đorđe Petrović, Sanja Ilić, Pera Džo i mnogi drugi gostujući muzičari. Na spisku izvođača nalazi se i papagaj Tutti. Kompjuterski animirani spot za pesmu INDIA izradio je Petar Stamenković in Novog Sada. Koncept dizajn i ilustracije izradili su Igor Kordej i Rastko Ćirić.
Pošalji