the rubber soul project
rasprodato

THE RUBBER SOUL PROJECT

Igor Kordej, Dinko Tucaković, Rastko Ćirić, Goran Skrobonja
THE RUBBER SOUL PROJECT je konceptualni multimedijski umetnički projekt koji se sastoji od rok
muzike, knjiga, dugometražnog filma, animiranih i uživo snimljenih spotova… Koncept se sastoji u
kreativnoj „rekonstrukciji“ neobjavljenih pesama Bitlsa koje niko do tada nije čuo, a korišćeni su instrumenti i oprema iz šezdesetih.

KOLEKCIJA „THE RUBBER SOUL PROJECT“ sastoji se od dva CD diska sa muzikom (RSP 1 i RSP 2), DVD-ja sa filmom Dinka Tucakovića i nekoliko video spotova, i dve knjige Gorana Skrobonje: novelom GUMENA DUŠA i knjigom o Projektu nazvanoj THE RUBBER SOUL PROJECT – PUTOVANJE. Posebno je atraktivan grafički dizajn kutije i omota za koje je zaslužan Igor Kordej.

THE RUBBER SOUL PROJECT 1 je izmaštani Bitls album objavljen u Beogradu 1996. Tekstove za 15
originalnih pesama sa ovog albuma napisao je pisac i prevodilac Goran Skrobonja, a muziku je komponovao Rastko Ćirić, profesor ilustracije i animacije. Producenti muzike bili su Nebojša Ignjatović i Miroslav Cvetković, a izvršni producent – Dragan Ašanin. Bend su činili Rastko Ćirić (vokali, akustična gitara, klavir), Nebojša Ignjatović (vokal, električna gitara, flauta…), Miroslav Cvetković (električni bas, vokal i inženjer zvuka), Čedomir Macura (bubnjevi, udaraljke i vokal), Saša Lokner (klavijature), Đorđe Petrović (gudački aranžmani), i još mnogo gostujućih muzičara na različitim klasičnim i egzotičnim instrumentima, među kojima su sitar, tabla, švar-mandal, tanpura, esaradž…
Dugometražni dokumentarni film o ovom projektu THE RUBBER SOUL PROJECT režirao je 2004. godine
Dinko Tucaković.
CD sa muzikom (RSP1) i DVD sa filmom objavljeni su u SAD 2006. godine.
------------------------------------------------------
THE RUBBER SOUL PROJECT 2, drugi po redu izmaštani Bitls album, sa 17 originalnih pesama, snimljen je u produkciji Igora Kordeja, svetski priznatog strip autora. Goran Skrobonja je i ovde autor tekstova, a Rastko Ćirić autor muzike. Tri pesme je producirao tim sa prve ploče, a muzički producent ostalih 14 pesama bio je Damjan Dašić, vođa Bitls tribjut grupe The Bestbeat. Članovi benda bili su Rastko Ćirić, Damjan Dašić (gitare, bubnjevi i inženjer zvuka), Marko Ćalić (električne gitare), Nebojša Ignjatović, Miroslav Cvetković, Čedomir Macura, Saša Lokner, Đorđe Petrović, Sanja Ilić, Pera Džo i mnogi drugi gostujući muzičari. Na spisku izvođača nalazi se i papagaj Tutti. Kompjuterski animirani spot za pesmu INDIA izradio je Petar Stamenković in Novog Sada. Koncept dizajn i ilustracije izradili su Igor Kordej i Rastko Ćirić.
Pošalji