tecite suze moje reče policajac

TECITE SUZE MOJE REČE POLICAJAC

Filip K. Dik
Tecite suze moje, reče policajac Filipa K. Dika je fantastični roman koji se bavi njegovom dobro poznatom temom budućnosti Amerike. Dik se kroz priču o slavnom i bogatom Džejsonu Taveneru koji se jednog jutra budi kao potpuno anoniman bavi nefukcionalnošću i propadanjem kulture Amerike koja propagira obožavanje poznatih ličnosti.

Filip K. Dik ovim romanom vodi čitaoca do najopasnije granice – one nakon koje čovek prestaje da prepoznaje sebe. Džejson Tavener, slavna i bogata TV zvezda, jednog jutra se budi i shvata da ne može da se prepozna. On preko noći postaje nepoznat čovek, hodajući objekat za koga nikad niko nije čuo. U ovom naučno fantastičnom delu, duhovitošću i srčanošću tipičnom za svoj opus, Dik se bavi svojom dobro poznatom temom budućnosti Amerike, u kojoj ona pokušava da prikrije propadanje svoje kulture i nefunkcionalnost svog društa propagiranjem obožavanja poznatih ličnosti.

Ovaj roman je, uprkos viziji autoritarne države i moćnog policijskog aparata, jedna duboko humana knjiga. Ona pokušava da preispita uloge koje su nam odeljene u životu, i kako nas one više koče nego što nam pomažu da razvijemo naše pune potencijale.

Čije rođendane proslavljamo ovog decembra?

19.12.2022.

Sjajne žurke nas čekaju u decembru. Imate li svoje miljenike, rođendance, ovog meseca? Detaljnije

Pošalji