te noći sam je video
rasprodato

TE NOĆI SAM JE VIDEO

Drago Jančar

Te noći sam je video - roman vodećeg savremenog slovenačkog pisca.
Uzbudljiv roman o ljubavi, lepoti i strasti, i o Veroniki Zarnik, ženi retke lepote i nesvakidašnje sudbine.
Veronika Zarnik je mlada žena iz ljubljanskog građanskog društva. U romanu Draga Jančara o njoj i o nekoliko njenih godina zrele lepote uoči Drugog svetskog rata i tokom njega govori se iz ugla pet svedoka: kraljevski konjički oficir i njen bivši ljubavnik, njena majka, njena služavka koja postaje prijateljica, nemački vojni lekar koji je njen prijatelj, radnik na imanju njenog muža potajno zaljubljen u nju.
Pet uzbudljivih priča, ispovesti i svedočenja međusobno se dopunjuju i prožimaju, osporavanju i sukobljavaju, ali u tom dinamičnom odnosu oblikuju moćnu priču o ženi kojoj je lepota, u isto vreme, najveći dar i najveća kazna.
Nestanak Veronike Zarnik u vrtlogu istorije predstavlja događaj koji pokreće moćnu priču ovog romana koji se jednim delom odigrava u Vranju i južnoj Srbiji uoči Drugog svetskog rata.

Slovenački roman godine.
Najbolja strana knjiga objavljena u Francuskoj 2014. godine

Dragu Jančaru Nagrada „Stefan Mitrov Ljubiša“

18.08.2019.

Međunarodna književna nagrada „Stefan Mitrov Ljubiša“ za 2018. godinu biće svečano uručena večeras na Trgu pjesnika u Budvi velikom slovenačkom i evropskom piscu Dragu Jančaru. Detaljnije

Pošalji