tako je to bilo

TAKO JE TO BILO

Žerar Depardje
Podelite:

Jedna od najboljih knjiga objavljenih u Francuskoj 2014. po izboru časopisa Poan.

"Ja nisam samo glumac, ja sam živ čovek."

Veličanstveni i ekstravagantni glumac Žerar Depardje još od detinjstva se vodio svojim unutrašnjim glasom. On mu je govorio kojim putem da krene, šta da izabere, kakav da bude i kojim očima da gleda svet. Upravo će vas taj glas, od početka do kraja potpuno iskren, voditi kroz ovu knjigu.

Već na prvim stranicama, Depardje ruši sliku o sebi kao nedodirljivoj filmskoj zvezdi i bonvivanu i otvara nam dušu, tako da ćemo od samog početka, kroz njegov intimni monolog, svet posmatrati autorovim očima. To su oči deteta koje nije trebalo da se rodi, koje ni škola nije htela, koje nema šta da izgubi pošto ništa nema i koje će celog života forsirati sudbinu. Skitnica već sa četrnaest godina, glumac je postao igrom slučaja, a kao odrastao čovek živi životom bez predrasuda i oslobođen veza, zanemarujući pravila i ne praveći ni poslovne ni lične kompromise.

Ova potresna autobiografija velikog umetnika, napisana iskreno i žestoko, plenii divljim ali veoma osećajnim duhom čoveka koji se svesno ne hvali nijednim svojim uspehom niti se stidi neuspeha, već sve vreme, uporno i dosledno, veliča život onakav kakav jeste.

Pošalji