tajni život pisaca

TAJNI ŽIVOT PISACA

Gijom Muso
TAJNI ŽIVOT PISACA je novi roman Gijoma Musoa, kultnog pisca besteselera. Radnja ovog romana dešava se na udaljenom mediteranskom ostrvu gde se susreću poznati pisac bestselera Natan Fols, koji već deset godina živi u izolaciji, i mlada novinarka matilda Mone koja je dolazi da istraži razloge dugotrajnog piščevog odsustva. Deđava se ubistvo i policija potpuno blokira ostrvo. Matilda i Natan itkrivaju da među njima postoje tajne i prinuđeni su da se suoče sa njima. TAJNI ŽIVOT PISACA otkriva sve laži i stavlja ljubav na kocku.

Prošlost se vraća da odigra svoju poslednju igru...
Nakon što je napisao tri kultna romana, Natan Fols 1999. objavljuje da se više neće baviti pisanjem i povlači se na prelepo, ali divlje mediteransko ostrvo Bomon.
Jesen2018. Fols nije dao intervju čak dvadeset godina, ali njegovi romani ne prestaju da privlače pažnju čitalaca. Matilda Mone, mlada švajcarska novinarka, dolazi na ostrvo s namerom da otkrije Folsovu tajnu.
Istog tog dana, na ostrvu je pronađeno telo jedne žene i vlasti odlučuju da uvedu blokadu ostrva. Tada između Matilde i Natana započinje opasno suočavanje, u kom se susreću dugo skrivane istine i uverljive laži, ali i ljubav i strah.

Pošalji