tajni život brojeva
rasprodato

TAJNI ŽIVOT BROJEVA

Holm Fribev i Filip Albers

TAJNI ŽIVOT BROJEVA, knjiga koja je napisana kao praktično, primenljivo uputstvo za upotrebu brojeva. Npr.: nacrt logoa, grafičko rešenje veb-stranice, formiranje cena ili sastav grupe putnika za zajednički odmor.
Šta nam govore brojevi? Pored matematičke vrednosti, brojevi, količine i njihovi odnosi imaju estetsko i psihološko dejstvo. Poznavanje ovih često nesvesnih mehanizama je korisno primenjeno znanje bez obzira na oblast, svejedno da li je u pitanju dizajn, arhitektura ili društveni odnosi, umetnost ili potrošnja.

Zašto se najčešće poklanja neparan broj cvetova? Zbog čega u avionima Lufthanze nema 17. reda? Zašto su timovi sa 7 članova najefikasniji? Zašto list formata DIN A4 ne odgovara zlatnom preseku? Zašto slučajnost ne izgleda kao slučajnost? I zašto ne možemo imati više od 150 pravih prijatelja, čak ni na Fejsbuku?

Brojevi žive tajnim, nedokučivim životom u čiji smisao ljudska vrsta nije još uvek uspela da pronikne. Ali tajni život brojeva utiče i na sve moguće aspekte našeg života. Ne verujete? Pročitajte ovu knjigu i shvatićete da je veza ljudske vrste sa brojevima praktično neraskidiva od kada je sveta i veka.

U ovoj knjizi su objedinjeni kulturnoistorijska baština, zaprepašćujući nalazi i provereno stručno znanje o svetovnoj moći, simbolici i nezavisnom životu brojeva – a uz to i praktično uputstvo za upotrebu u svakodnevnom odnosu sa njima.

Pošalji