tajni sati

TAJNI SATI

Santa Montefjore

Bestseler Njujork Tajmsa Tajni sati autorke Sante Montefjore objavila je izdavačka kuća Nova knjiga iz Podgorice i saizdavač Kosmos izdavaštvo iz Beograda. Nezaboravna priča o ljubavi, gubitku i ponovnom otkriću.

Aretuza Klejton je žena koja je navikla da sve radi po svom. Nakon smrti, u testamentu je ostavila neočekivana uputstva. Umjesto da bude sahranjena u Americi, gdje je sa mužem proživjela život u bogatstvu i odgajila dvoje djece, ona traži da njen pepeo bude odnijet u Irsku i rasut nedaleko od dvorca Deveril.

Aretuza je svojoj djeci rekla da je odrasla u siromašnoj irskoj porodici i da je zbog gladi i nemaštine morala da ode u Ameriku. Ali ko je bila njena irska porodica i da li još uvijek ima živih rođaka? Koji je bio pravi razlog zbog koga ih je napustila i nikad nije ponovo stupila u kontakt s njima?

Aretuzina ćerka Fej je jedina koja može da otkrije šta se krije iza majčinih tajanstvenih zahtjeva. Nakon što je u Bostonu ostavila muža i djecu, otputuje u Irsku, u malo, slikovito selo Balinakeli, odlučna da ispuni majčine poslednje želje i sazna zašto je zahtijevala da bude sahranjena u toj dalekoj zemlji.

Tu pronalazi odgovore na pitanja o svojoj majci, ali sasvim neočekivano i o sebi, dok se upušta u iznenađujuću avanturu.

Pošalji