tajanstveni gospodin hajd

TAJANSTVENI GOSPODIN HAJD

Krejg Rasel
"Tajanstveni gospodin Hajd" Krejga Rasela prati priču o kapetanu Edvardu Henriju Hajdu, glavnom detektivu policije Edinburga, upečatljivog izgleda i čoveka koji je strah i trepet za sve u okolini.

EDINBURG, XIX VEK
Kapetan Edvard Henri Hajd je glavni detektiv policije Edinburga, muškarac upečatljivog ali i strogog izgleda zbog kojeg ga se ljudi često plaše. Ipak, Hajd je istinski dobar čovek, iako se bori sa svojim jedinstvenim demonima.
Kada se nađe na mestu jezivog ubistva, bez ikakve predstave o tome kako je tamo dospeo ili koji su ga događaji doveli do tog otkrića, uznemiren je jer je ubistvo izvedeno prema drevnom keltskom obredu mučenja. Osim toga, ne može da se seti nijednog detalja svog dolaska na mesto zločina, pre svega zbog tajne koju krije od svih osim od svog lekara: pati od retkog oblika epilepsije zbog kojeg ima amnezije nakon kojih ne može da objasni svoje postupke, ali i noćne napade koji se manifestuju kao živopisni i lucidni snovi. Neobičan dar – ili prokletstvo.Dok istražuje ubistvo, on ne samo da traži tragove iz stvarnog sveta već pokušava da otkrije značenje zlokobne simbolike svojih snova. U mreži okultizma i mračnih spletki moćnih figura, potraga će ga odvesti do mesta kojih se najviše plaši, ali koja nikada nije mogao ni da zamisli.

Pošalji