sve će biti savršeno

SVE ĆE BITI SAVRŠENO

Lorenco Marone
Lorenco Marone nam donosi još jednu priču protkanu svim meridijanima Italije, razlčitim likovima i mnogobrojnim sudbinama koje su prepletene. Ukoliko ste voleli neku prethodnu, knjigu "Sve će biti savršeno" ćete takođe obožavati.

Život Andree Skota je sve samo ne savršen, naročito kad je u pitanju porodica. Četrdesetogodišnjak i samac koji i dalje uporno istrajava u nezrelosti, Andrea je oduvek više voleo da se drži podalje od rodbine: od oca Libera, nekadašnjeg brodskog kapetana s Pročide, koji se posle ženine smrti s decom preselio u Napulj, i od sestre Marine, majke dvoje dece, anksiozne i opsednute kontrolom. Kad porodične obaveze primoraju Marinu da otputuje i ostavi kod kuće teško bolesnog oca, Andrea je taj koji preuzima kormilo. To je ujedno i početak pustolovnog vikenda tokom kojeg će Marinina zabrana pušenja biti samo jedno od mnogih prekršanih pravila. Dok ga u stopu prati „strašni jazavičar“ koji reži i dok spava, Andrea se, prisiljen da čuva osamdesetogodišnjeg oca koji nema nameru da bude tretiran kao invalid, iskrcava na Pročidu, posle mnogo godina se vrativši u mesto svog detinjstva, na plažu sa crnim vulkanskim peskom koja je bila pozadina njegovih prvih ljubavnih radosti i razočaranja, među raznobojne kuće nagrižene solju. U tim suprotnostima, u tom nesavršenom savršenstvu koje izvlači na površinu nezaceljene rane, ali i uspomene na beskrajnu nežnost, uljuljkan povetarcem koji miriše na limun, Andrea će pronaći ravnotežu.

Književni vodič kroz Italiju

11.10.2022.

Kad se kaže Italija, odmah se misli na sunce, picu, mandoline i… kriminal! Međutim, mi smo odlučili da vas sprovedemo kroz krivudave italijanske književne uličice, pa ako ste spremni za još jedno putovanje, upadajte! Detaljnije

Pošalji