sultanov harem (10 knjiga za 10 godina)

SULTANOV HAREM (10 KNJIGA ZA 10 GODINA)

Kolin Falkoner
"Sultanov harem" Kolina Falkonera je neodoljiva priča o svetu intriga, senzualnosti i moći, u kojem carstvom ne vladaju ni sila ni politika, već lepe i tajanstvene žene iza zidova harema. Dramatična, nezaboravna priča o surovosti i strasti smeštena u veliki harem Otomanskog carstva.

Neodoljiva priča o svetu intriga, senzualnosti i moći, u kojem carstvom ne vladaju ni sila ni politika, već lepe i tajanstvene žene iza zidova harema.
Dramatična, nezaboravna priča o surovosti i strasti smeštena u veliki harem Otomanskog carstva.
U Konstantinopolju vlada samo jedan čovek: Sultan Sulejman Veličanstveni. U srcu njegove palate nalazi se harem, u kojem žive stotine božanstvenih žena – neke od njih su supruge, neke konkubine, a neke obične robinje. Među njima je i Gilbehar, sultanova miljenica i majka njegovog naslednika; Đulija, kći jednog italijanskog plemića, oteta kada je sa ljubavnikom pokušala da pobegne iz Venecije; Hirem, Tatarka iz ruskih stepa. Svaka od ove tri žene je lepa, ali je Hirem najopasnija – beskrupulozna u želji da vlada haremom, a na kraju i samim sultanom. Pametna i moćna, ona pažljivo smišlja propast rivalki i umiljava se vladaru, što je stavlja u sam centar carske moći. Upravo će zbog opsednutosti ovom devojkom, Hirem, Sulejman izgubiti saveznike i sinove, a na kraju ostati i bez carske loze.„Neodoljiva priča koja će vas povesti u svet intriga, konkubina i strasti.“ – BooklistReizdanje ove knjige u okviru edicije Deset knjiga za deset godina nastaje povodom desetogodišnjice od osnivanja Vulkan izdavaštva. Kako je reč o knjizi koja, kako zbog svoje književne vrednosti, tako i zbog broja čitalaca do kojih je našla put, zavređuje naročito mesto u amalgamu brojnih Vulkanovih izdanja, ona se sasvim opravdano našla i među deset istaknutih knjiga ove izdavačke kuće.

Pošalji