sudbina aziz bega

SUDBINA AZIZ-BEGA

Ajfer Tunč
Turska spisateljica Ajfer Tunč, uprkos urbanom stilu pisanja, uspeva da prožme svoje likove krhkom humanošću i staromodnim osećajem za melanholiju savremenog života. U priči Sudbina Aziz-bega, je opisan život običnog čoveka iz Turske, protežući se od Istanbula do Bejruta, koji postaje opsednut ljubavlju, ali je istovremeno najiskreniji i najtužniji književni junak.

Moderna turska spisateljica Ajfer Tunč, uprkos urbanom stilu pisanja, uspeva da prožme svoje likove krhkom humanošću i staromodnim osećajem za melanholiju savremenog života.
Aziz-beg je istovremeno najiskreniji i najtužniji književni junak. U priči je opisan život običnog čoveka iz Turske, protežući se od Istanbula do Bejruta, koji postaje opsednut ljubavlju prema Marjam.S vremenom i promenom okolnosti postajemo svedoci nestajanja ove ljubavi, što nas približava ovom čoveku više nego drugim protagonistima. Uz blagi dodir savršene spisateljice, prikazan nam je ogoljen život jedinstvenog muzičara, majstora tamburaša, u svojoj slatkoći i prosečnosti, do te mere uverljiv da smo gotovo sigurni da ga možemo sresti kada posetimo živopisne noćne barove Istanbula.

Pošalji