stručnjak za ljubomoru i druge priče

STRUČNJAK ZA LJUBOMORU I DRUGE PRIČE

Ju Nesbe
U sedam priča majstora krimi zapleta ljubomora, žudnja i neverstvo transformišu naoko banalne i beznačajne događaje u sudbonosne prekretnice. U pitanju je zbirka „Stručnjak za ljubomoru i druge priče“, u kojoj se najčitaniji savremeni skandinavski pisac Ju Nesbe, uhvatio ukoštac sa najsnažnijim ljudskim emocijama koje mogu imati fatalne ishode. U prepoznatljivom Nesbeovom stilu zbirka „Stručnjak za ljubomoru i druge priče“ duhovito ali i zastrašujuće oslikava savremeno društvo i svet oko nas.

Najčitaniji savremeni skandinavski pisac
Jedan inspektor grčke policije skupo plaćenim životnim iskustvom postaje stručnjak za ljubomoru. Kad na ostrvu Kalimnos nestane nemački turista, lokalna policija pozvaće njega u pomoć.
Vozač taksija pronalazi minđušu svoje žene u poslodavčevom automobilu. Kako li je minđuša tu dospela?
Saznavši da je muž vara, jedna žena leti iz Njujorka za London, rešena da okonča svoj život. Ali koga će upoznati u avionu?
Pripovetke u zbirci Stručnjak za ljubomoru bave se najsnažnijim osećanjima. Nesbe nam u svom dobro poznatom maniru prikazuje potencijalno smrtonosne posledice ljubomore, žudnje i neverstva.

„Malo ko je kao Ju Nesbe u stanju da smesti snažna osećanja, potcenjene verske norme i arhetipske likove u okvir kriminalističkog žanra i tako uobliči jednu vešto napisanu, relevantnu i uzbudljivu povest. Zbirkom Stručnjak za ljubomoru i druge priče norveški pisac ponovo dokazuje da predstavlja klasu za sebe. Oštrim perom on transformiše naoko banalne i beznačajne događaje u sudbonosne prekretnice i duhovito ali i zastrašujuće oslikava savremeno društvo i svet oko nas.“– Berlingske„Jezički izraz, prikaz okruženja i stvaranje napetosti – sve to je besprekorno izvedeno u prepoznatljivom Nesbeovom stilu. Ponovo srećemo isti onaj jasan, koncizan izraz i takoreći biblijske praiskonske motive koje pamtimo iz njegovog romana Kraljevstvo.“– VG

Ju Nesbe, Stručnjak za ljubomoru

03.09.2021.

Stigla je nova poslastica za ljubitelje trilera od pravog majstora misterije i neizvesnosti. “Stručnjak za ljubomoru” je mračna i uzbudljiva zbirka kratkih priča koja nas vodi kroz misteriozne tunele uvrnutih umova i osvetoljubivih srca. Detaljnije

Pošalji