novo
sto godina leni i margo

STO GODINA LENI I MARGO

Merijen Kronin
Ovo je prvenac koji će vas ganuti pričom o tome kako je život čudesan. Autorki Merijen Kronin je možda trebalo sedam godina da napiše roman „Sto godina Leni i Margo“, ali nam je zato podarila predivnu i dirljivu priču. Život nema cenu, a tome nas je naučila i prethodna godina. Uzmite život u svoje ruke, živite ga punim plućima i živite za svaki dan. O tome govori i priča o Leni i Margo. Roman o Leni i Margo će vam izmamiti osmehe, ali i suze, verujte na reč. Neće vas razočarati jer je prosto čarobna.

Jedno neobično prijateljstvo. Čitav životni vek ispunjen pričama.
Šarmnantan, neodoljivo duhovit roman koji naprosto vrca od života – jedno hrabro svedočanstvo o tome koliko je važno da svakog dana živimo život do maksimuma.
Sedamnaestogodišnja Leni Peterson živi u Glazgovskoj kraljevskoj bolnici, na odeljenju za neizlečive bolesti. Iako su devojci već saopštili da umire, ona treba da proživi još toliko toga. Na časovima slikanja u bolnici upoznaje neverovatnu osamdesettrogodišnju Margo – buntovnicu u ljubičastoj pidžami i ljubiteljku voćnih kolača – koja će promeniti Leni na stotinu neočekivanih načina.
Prijateljstvo cveta, a dve neobične drugarice – koje zajedno imaju sto godina – otkrivaju čitav jedan svet pun priča. Iako su im dani na izmaku, obe su rešene da ostave za sobom nekakvog traga u svetu. Uz pomoć medicinske sestre koja obožava Leni i oca Artura, strpljivog bolničkog sveštenika, Leni i Margo smišljaju plan: naslikaće sto slika, kao svedočanstvo o veku koji su proživele – predstaviće priče o ljubavi i gubitku, o hrabrosti i dobroti, o neočekivanoj nežnosti i najčistijoj radosti.Iako je kraj blizu, život ovih nezaboravnih žena još nije gotov.Sto godina Leni i Margo je smešna i pomalo tužna knjiga koja će vam slomiti srce, ali će vam svejedno uliti nade, podsetiće vas koliko je život dragocen i koliko su prijateljstva ponekad čudesna i bezvremena, ali vas i navesti da se zapitate šta to ostavljamo za sobom u svetu i kako menjamo tuđe živote čak i kad nas više nema.„Elegantno, inteligentno, divno napisano. Puno mudrosti i dobrote. Baš onakva knjiga kakve obožavam.“Džoana Kanon„Topla priča o prijateljstvu koje se može razviti među ljudima različitih generacija.“BBC„Divna, potresna priča koju čitaoci dugo neće zaboraviti.“Elle

Pošalji