stem knjiga aktivnosti
891 rsd990 rsd
Ušteda 99 rsd (10%)
Sve cene su sa uračunatim PDV-om.
- +

STEM: KNJIGA AKTIVNOSTI

Sem Hačison, Ketrin Bruzon, Dženi Džekobi
Podelite:
ŠTA JE STEM?

STEM je engleska skraćenica za „nauku, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku“ (science, technology, engineering and maths). STEM je mnogo višeznačniji od prostog prevoda termina.

STEM ove nauke integriše u jedinstveni model učenja, koji se temelji na stvarnim interakcijama, razvoju kreativnih potencijala i rešavanju kompleksnih zadataka.

ZAŠTO STEM?

Zato što te sprema da dobiješ Nobelovu nagradu iz fizike, postaneš matematički genije, odeš na Mesec ili konstruišeš svog robota iz snova.

Predviđa se da će među Top 50 globalno najtraženijih profesija do 2020. godine 42 biti iz STEM oblasti.

Ova knjiga je puna sjajnih ilustracija, zanimljivih činjenica, vežbi i zadataka na svakoj strani koji će se dopasti podjednako dečacima i devojčicama bez obzira na godište i okruženje iz kojeg dolaze. U ovoj knjizi obrađeni su pojmovi sa zadacima iz četiri oblasti: matematike, tehnologije, inženjerstva i nauke.

Ova STEM edicija omogućiće multidisciplinarni pristup učenju i savladavanju savremenih veština.

Kako bi mogli odgovoriti na sve zahteve modernog tržišta i ekonomije, mladi danas treba da vladaju funkcionalnim znanjima i da budu u stanju da ovakva znanja iskoriste multidisciplinarno, tj. da stečene kompetencije iskoriste u okviru različitih disciplina.

Kroz praktične vežbe i na interaktivan način, deca će uz pomoć ove knjige steći nova znanja koja će im pomoći da povezuju informacije u razvijajaju kritičko mišljenje.
  • Jednostavna, lako razumljiva objašnjenja o nauci
  • Aktivnosti i zadaci uz svako objašnjenje, rešenja na kraju knjige
  • Razvija logičko razmišljanje
  • Multidisciplinarni pristup učenju
Pošalji