stem knjiga aktivnosti
rasprodato

STEM KNJIGA AKTIVNOSTI

Dženi Džekobi, Sem Hačinson

STEM knjiga aktivnosti je radna sveska koja sadrži ilustrovane vežbe, zadatke i lako razumljiva objašnjenja i činjenice iz četiri oblasti: nauke, tehnologije, matematike i inženjerstva.

? Kreativni zadaci multidisciplinarnim pristupom učenju pomažu deci da razumeju uzročno-posledične veze pojava iz okruženja i razvijaju logičko razmišljanje. Na kraju svakog poglavlja data su rešenja zadataka, osmosmerki, bojanki, lavirinata, mozgalica, brojalica, skrivalica, kvizova i drugih zanimljivih aktivnosti.

Iz sadržaja:NAUKASunčeva energijaPlus i minusNuklearni reaktoriOluja elektricitetaZvučni talasiSuprotnosti se privačeMagija senki…>br>TEHNOLOGIJAPod pritiskomCentrifugaNaduvaj i izduvajPreko mostaInternetFoto-izazovKatapultiranje…INŽENJERSTVOŠtamparska presaSvetleći biciklPilotiranjeRolerkosteriOtporan na zemljotresDronoviKompjuterski inženjeringKodiranje…MATEMATIKAMerenje i procenaKupovinaZapreminaOduzimanjeMnoženjeDeljenjeTrka s vremenomDešifrovanjeGrafikoni…Prednosti ove knjigesadrži aktivnosti koje podstiču logičko razmišljanje, kreativnost, povezivanje pojmova, zaključivanjemultidisciplinarni pristup učenju: podstiče dete da stečene kompetencije iskoristi u okviru različitih disciplinaomogućava sticanje novih znanja koja pomažu detetu da povezuje informacije i razvija kritičko mišljenjeomogućava savlađivanje veština potrebnih za savremena zanimanja i poslove budućnosti? Ova knjiga savršena je za decu koja žele da postanu naučnici, dobiju Nobelovu nagradu iz fizike, probude matematičkog genija u sebi, odu na Mesec ili konstruišu svog robota iz snova.

Pošalji